Τετάρτη, Δεκεμβρίου 26, 2007

Ημερολόγιο Αλληλεγγύης

«Η ζωή και τα όνειρα στη Ζούγκλα Λακαντόνα»

Τοιχογραφίες από τις εξεγερμένες κοινότητες των Ζαπατίστας

«Γιατί ο αγώνας και τα όνειρά τους είναι και δικά μας όνειρα. Γιατί η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είναι η τρυφερότητα των λαών. Γιατί είναι η ΕΛΠΙΔΑ που ντύνει με χρώματα τον καινούργιο κόσμο της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ»

Μπορείτε να το βρείτε στον «Σπόρο», Σπυρίδωνος Τρικούπη 21, Στο Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13 και στα κεντρικά βιβλιοπωλεία και περίπτερα. Η τιμή του είναι 6 ευρώ.

Πληροφορίες: 210 75 22 248, 210 95 89 022.

Τα έσοδα από την πώλησή του θα διατεθούν για την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του προγράμματος υγείας, που στηρίζει η Καμπάνια στον Αυτόνομο εξεγερμένο Δήμο Φρανσίσκο Βίγια.

Η Καμπάνια «Ένα Σχολείο για την Τσιάπας» ξεκίνησε το 2000 με στόχο την έμπρακτη αλληλεγγύη στις εξεγερμένες ιθαγενικές κοινότητες των Ζαπατίστας. Οργάνωσε μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις, συζητήσεις, εκθέσεις, προβολές, συναυλίες και παζάρια σε πόλεις και γειτονιές σε όλη την Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσε τα απαραίτητα χρήματα για την κατασκευή ενός Κέντρου Εκπαίδευσης Δασκάλων χωρίς να ζητήσει ή να δεχτεί ενίσχυση από ιδιωτικές επιχειρήσεις ή κρατικούς οργανισμούς. Οργάνωσε επίσης 25 ομάδες αλληλεγγύης: 130 άτομα ταξίδεψαν στην Τσιάπας και δούλεψαν με τους Ζαπατίστας στην κατασκευή του σχολείου.

Το σχολείο χτίστηκε στην κοινότητα Κουλέμπρα του Αυτόνομου Εξεγερμένου Δήμου Ρικάρδο Φλόρες Μαγόν και εγκαινιάστηκε το 2004. Πρόκειται για ένα συγκρότημα κτιρίων 1600τμ (αίθουσες διδασκαλίας, κοιτώνες, βιβλιοθήκη, κουζίνα, τραπεζαρία, γήπεδο μπάσκετ) στο οποίο επιμορφώνονται οι δάσκαλοι που αργότερα θα διδάξουν στα σχολεία του Δήμου. Αυτό που στο ξεκίνημα φάνταζε μια τρελή ιδέα, έγινε πραγματικότητα χάρη σε ανθρώπους που αντιλαμβάνονται πως η κατασκευή ενός σχολείου στην Τσιάπας είναι μια κίνηση συμβολική μεν, βαθιά πολιτική δε, μια κίνηση αντίστασης, ελπίδας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η Καμπάνια συνεχίζει στηρίζοντας τη δημιουργία ενός Ιατροφαρμακευτικού Κέντρου στην κοινότητα Σαν Σαλβαδόρ στον Αυτόνομο Εξεγερμένο Δήμο Φρανσίσκο Βίγια, το οποίο θα ωφελήσει 20.000 κατοίκους 40 κοινοτήτων. Μέχρι στιγμής έχει συνεισφέρει στην αγορά ενός φορτηγού για τη μεταφορά φαρμάκων και ασθενών. Τα έσοδα από την πώληση του ημερολογίου θα διατεθούν για την δεύτερη φάση του προγράμματος, που περιλαμβάνει αγορά φαρμάκων και εκπαίδευση των ατόμων που θα αναλάβουν τη διαχείριση της φαρμακαποθήκης.

Τρίτη, Δεκεμβρίου 18, 2007

Παζάρι αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας



Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007,

θα είμαστε όλη μέρα στον πεζόδρομο της οδού Κοραή

(μετρό Πανεπιστήμιο)

με βιβλία, κεριά, κοσμήματα, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, κ.λπ.

Τα έσοδα του παζαριού θα διατεθούν στην αγορά φαρμάκων και την εκπαίδευση ατόμων στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργίας ιατρικού κέντρου στον Αυτόνομο Εξεγερμένο Δήμο Φρανσίσκο Βίγια στην Τσιάπας.

Σας περιμένουμε!


Μέχρι τότε συγκεντρώνουμε πράγματα σε καλή κατάσταση

στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13, απογεύματα) ή

στον «Σπόρο» (Σπύρου Τρικούπη 21, πρωί και απόγευμα).

Αν δεν μπορείτε να τα μεταφέρετε μέχρι εκεί,

γράψτε μας στο escuelapara@yahoo.com

Γιατί η αλληλεγγύη

είναι η τρυφερότητα των λαών!


Διοργάνωση: Καμπάνια «Ένα Σχολείο για την Τσιάπας»