Τρίτη, Ιανουαρίου 15, 2008

ΧΙΛΗ: Δεμένη στο κρεβάτι του νοσοκομείου η επί 3 μήνες απεργός πείνας!

Η αλυσοδεμένη απεργός πείνας Πατρίσια Τρονκόσο σε προηγούμενη διακομιδή της σε νοσοκομείο.

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης

σήμερα Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008 στις 6.30 μ.μ. στην πρεσβεία της Χιλής (πλ. Ρηγίλλης 26)

Ανακοίνωση της οργάνωσης Meli Wixan Mapu για την κρίσιμη κατάσταση της υγείας της πολιτικής κρατούμενης Μαπούτσε, Πατρίσια Τρονκόσο που βρίσκεται σε απεργία πείνας

Έχοντας περάσει περισσότερες από 95 μέρες σε απεργία πείνας και μπροστά στην πιθανή διακομιδή της Πατρίσια Τρονκόσο Ρόμπλες στο Σαντιάγο.

Η οργάνωση Μαπούτσε Meli Wixan Mapu ανακοινώνει τα εξής:

1) Η Πατρίσια Τρονκόσο Ρόμπλες συνεχίζει την απεργία πείνας για περισσότερες από 95 μέρες, από τις 10 Οκτωβρίου 2007, ζητώντας την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων Μαπούτσε και την αποστρατιωτικοποίηση των κοινοτήτων Μαπούτσε που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

2) Τις τελευταίες μέρες η Πατρίσια μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Τεμούκο και εξετάστηκε από μια ειδικευμένη ομάδα γιατρών, αποτελούμενη από κάποιους γιατρούς της εμπιστοσύνης της οικογένειας και άλλους εντεταλμένους από την κυβέρνηση. Η ιατρική αναφορά, την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσιωπήσει, δεν μπόρεσε παρά να αναγνωρίσει την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αδερφή μας.

3) Κατά τη διάρκεια της Κυριακής 13 Ιανουαρίου, η Πατρίσια φιλοξενήθηκε πρώτα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και κατόπιν στη ζώνη των ασθενών που διαμένουν στο νοσοκομείο του Τεμούκο, υπό την δρακόντεια επιτήρηση της αστυνομίας και της χωροφυλακής, οι οποίοι περιόριζαν την πρόσβαση σε επισκέψεις της αδερφής μας που βρίσκεται σε απεργία πείνας και επιτηρούσαν το χώρο. Συγκεκριμένα, τις απογευματινές ώρες στις ομάδες υποστήριξης της Πατρίσια που βρισκόμασταν ειρηνικά στα σκαλιά του Νοσοκομείου υποστηρίζοντας την αδερφή μας, μας έκαναν έλεγχο ταυτοτήτων με μοναδικό επιχείρημα ότι εάν δεν το αποδεχόμασταν θα μας συνελάμβαναν.

4) Διαδίδεται επίσης η πιθανότητα να μεταφερθεί η αδερφή μας στην μητροπολιτική περιφέρεια, έπειτα από αίτημα της ιατρικής ομάδας, επειδή στο Νοσοκομείο του Τεμούκο δεν υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες για να διασφαλιστεί η κατάστασή της, πιο συγκεκριμένα παρουσίαζε μια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη στην πρώτη πτέρυγα, όπου έχει μεταφερθεί η Πατρίσια. Επιπλέον οι γιατροί δήλωσαν ότι η αδερφή μας εξευτελίζεται βρισκόμενη δεμένη στο ιατρικό κρεβάτι του νοσοκομείου, κατάσταση καταφανώς ατιμωτική που αποδεικνύει την κακομεταχείριση των αρχών στην αδερφή μας.

5) Η αδερφή έχει εκφράσει την επιθυμία να συνεχίσει έως τις τελικές συνέπειες αυτήν την κινητοποίηση, χρησιμοποιώντας το σώμα της ως χαράκωμα. Η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει επιδείξει καμιά λύση ή σχετική επιθυμία, καθώς εκείνοι (το Κράτος και η οικονομική εξουσία) είναι οι πολιτικοί υπεύθυνοι για την άδικη φυλάκιση όλων των αδερφών μας.

6) Η οργάνωσή μας σέβεται οποιαδήποτε απόφαση πάρει η αδερφή μας Πατρίσια Τρονκόσο, υιοθετώντας την επιθυμία της να βαδίσουμε μαζί της σε αυτές τις δίκαιες διεκδικήσεις και περιστάσεις. Καλούμε να είμαστε σε επιφυλακή ενόψει μιας πιθανής μεταφοράς της στην μητροπολιτική περιφέρεια και να διαδηλώσουμε την υποστήριξη στην απεργία πείνας που συνεχίζει η αδερφή μας, κατευθυνόμενοι στο ιατρικό κέντρο όπου θα μεταφερθεί.

Σαντιάγο 15 Ιανουαρίου 2008


Περισσότερα για τον αγώνα των Μαπούτσε και την απεργία πείνας, στο αφιέρωμα του indy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: