Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2008

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους ιθαγενείς Μαπούτσε της Χιλής. Σε οριακό σημείο η ζωή της απεργού πείνας Πατρίσια Τρονκόσο...

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πολιτική κρατούμενη Mapuche Πατρίσια Τρονκόσο, που βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και 3 μήνες και η κατάστασή της είναι κρίσιμη. Και διαμαρτυρία για τη δολοφονία του φοιτητή Mapuche Ματίας Κατριλέο από την αστυνομία.

ΤΡΙΤΗ 15/1 ώρα 6.30 μμ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ

Πλ. Ρηγίλλης 26


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ MAPUCHE ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ

Eκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των ιθαγενών Μαπούτσε της Χιλής για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, των εδαφών και της αυτονομίας τους, απέναντι στο κράτος, τις κατασταλτικές του δυνάμεις και τις πολυεθνικές εταιρείες που έχουν συνδέσει τα συμφέροντά τους με τους φυσικούς πόρους της περιοχής.

Συμπαραστεκόμαστε στην μαπούτσε πολιτική κρατούμενη, Πατρίσια Τρονκόσο Ρόμπλες, καταδικασμένη σε κάθειρξη 10 ετών με τον αντιτρομοκρατικό νόμο 18.314 (του 1984) του δικτάτορα Πινοσέτ η οποία έχει συμπληρώσει ήδη 3 μήνες απεργίας πείνας και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Καταγγέλλουμε

- Την εν ψυχρώ δολοφονία από καραμπινιέρους του 22χρονου μαπούτσε φοιτητή, Ματίας Κατριλέο Κεσάσα, μέλος του Συντονιστικού Αράουκο Μαγιέκο (CAM) στις 3/1/2008, κατά τη διάρκεια ειρηνικής ανακατάληψης εδαφών των Μαπούτσε. Η παραπάνω δολοφονία έρχεται να προστεθεί σε αυτήν του νεαρού μαπούτσε Άλεξ Λεμούν Σααβέδρα, το 2002, πάλι από καραμπινιέρους, η οποία μέχρι σήμερα παραμένει ατιμώρητη.

- Την επιδρομή καραμπινιέρων δυο μόλις μέρες μετά τη δολοφονία στις γειτονικές κοινότητες, τη λεηλασία σπιτιών και τον ξυλοδαρμό κατοίκων, ανάμεσά τους και παιδιών.

- Την άγρια καταστολή όλων των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται τις τελευταίες μέρες σε διάφορες περιοχές της χώρας, με δεκάδες συλλήψεις, μεταξύ άλλων και της μητέρας και της αδερφής του δολοφονημένου φοιτητή.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση της Χιλής:

- Απελευθέρωση όλων των μαπούτσε πολιτικών κρατουμένων και των συλληφθέντων διαδηλωτών.

- Να τιμωρηθούν οι ένοχοι των δολοφονιών των Ματίας Κατριλέο και Άλεξ Λεμούν και όλων των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ιθαγενών Μαπούτσε.

- Αποστρατιωτικοποίηση των περιοχών των Μαπούτσε

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 15/1 ώρα 6.30 μμ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ

Πλ. Ρηγίλλης 26


αλληλέγγυες - αλληλέγγυοι

Βίντεο (ισπανικά) με συνέντευξη του Ματίας Κατριλέο που δολοφονήθηκε από την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: