Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2008

Υποχρεωτική σίτιση για την Patricia Troncoso μετά από 103 ημέρες απεργία πείνας

[Aπό το κεντρικό του athens.indymedia.org]

Το Χιλιανό κράτος ξύπνησε μόνο για να καταστείλει!

Από τις 10 Οκτώβρη η Mapuche πολιτική κρατούμενη Patricia Troncoso Robles βρίσκεται σε απεργία πείνας. Μετά την απόλυτη αδιαλλαξία της κυβέρνησης και βασανισμούς, μετά από ατέλειωτες μεταγωγές σε φυλακές και νοσοκομεία [video], το χιλιανό κράτος με αρωγούς τους γιατρούς και τους ανθρωποφύλακες, διέταξε τη Δευτέρα 21 Γενάρη την υποχρεωτική ενδοφλέβια σίτισή της ενώ βρισκόταν στην 103η ημέρα απεργία πείνας. Καταπατώντας κατάφορα κάθε κώδικα ηθικής και τη Διακήρυξη της Μάλτας για τους απεργούς πείνας, και ενώ η κατάστασή της χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς μη αναστρέψιμη -χαρακτηριστικά, ένα βήμα πριν το θάνατο- την έδεσαν στο κρεβάτι και της χορήγησαν ηρεμιστικά για να κάμψουν τις αντιστάσεις της!

Η Patricia Troncoso Robles, που εκτίει 10ετή κάθειρξη, ξεκίνησε μαζί με άλλους πολιτικούς κρατούμενους απεργία πείνας απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση όλων των Mapuche πολιτικών κρατούμενων και αποστρατικοποίηση όλων των κλεμμένων από το χιλιανό κράτος ιθαγενικών εδαφών.

Στη Χιλή το κίνημα αλληλεγγύης από ιθαγενείς και μη, καταστάλθηκε άγρια, και στις 3 Γενάρη δολοφονήθηκε ο 20χρονος αγωνιστής Mapuche Matías Catrileo Quezada [video].

O αγώνας των ιθαγενών Mapuche για τη γη τους και την ελευθερία τους, είναι ένας μόνιμος και σε βάθος χρόνου αγώνας, ενάντια στην τρομοκρατία και καταστολή του χιλιανού κράτους και ενώθηκε με τον αγώνα όλων των καταπιεσμένων σε κάθε κράτος σε όλο τον κόσμο.

Φεμινίστριες, λεσβίες, τρανσέξουαλ διαδηλώνουν υπέρ της απεργού πείνας Μαπούτσε
Διαμαρτυρία στην Αργεντινή
Διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Χιλής στην Αθήνα

[ Αρχείο Indymedia για τη Χιλή | Λατινική Αμερική... Τα κινήματα αντιστέκονται

Δεν υπάρχουν σχόλια: